Blijven of weggaan?
Blijven of weggaan?

Elke werknemer stelt zichzelf wel eens de vraag of het nog wel leuk genoeg is op het huidige werk. Blijf je of ga je weg? Gedachten over die aparte baas, dat stomme routinewerk, het saaie team en de graaiende directie zijn het begin van een denkpatroon, dat het huidige werk in evaluatieprofiel zet.

Deze gedachten zijn beslist niet abnormaal. Maar wanneer ze voortdurend terugkomen, is er wel iets aan de hand. Als je het zoeken naar het antwoord op de bovenste vraag bewust op de lange baan schuift, passeren er ongemerkt vele jaren. De vreugde in het werk neemt niet toe en de tijd glipt weg als los zand door de vingers. Je raakt langzaam en onbewust uit het middelpunt van de arbeidsmarkt. Je wordt een minder aantrekkelijke partij in de volle vijver van potentiële werknemers.

Regelmatig nadenken over je loopbaan kan geen kwaad en is zelfs aan te bevelen. Maar wie niets anders doet dan nadenken en twijfelen, is zeker rijp voor iets anders. Partners en vrienden zijn zelden objectief genoeg voor deze beslissing.

Het is verstandig om je gedachten niet alleen voor jezelf te houden. Zet voors en tegens van blijven en weggaan op een rijtje en leg de uitkomst aan een ander voor. Het is verstandig om iemand te kiezen die zelf met dit bijltje heeft gehakt of die in ieder geval goede luister- en reactievaardigheden heeft. Wanneer iemand met deze eigenschappen niet voorhanden is, schakel dan zeker een coach of loopbaanadviseur in.

Ga een kennismakingsgesprek aan en informeer naar de kosten en vooral de opbrengsten van een adviesgesprek! Meestal kan de betrokkene voor jou de voors en tegens nog iets aanvullen en duidelijker op papier zetten. Voor de één geeft dat al voldoende helderheid om zelf een beslissing te kunnen nemen. Een ander heeft extra gesprekken nodig. Neem na afloop meteen een eerste beslissing: je blijft of het is tijd om verder te gaan kijken. Laat deze keuze niet op zijn beloop. Daarvan neemt de werkvreugde zeker niet toe.

Kies je ervoor om te blijven, denk dan na over je ontwikkeling en kies een opleiding of cursus, die je up-to-date houdt voor de toekomstige arbeidsmarkt. Dan ben je in ieder geval ‘arbeidsfit’ om bij veranderende omstandigheden alsnog een sprong te maken.

Wie te lang aarzelt voordat hij een stap zet, blijft zijn hele leven op één been staan

--   0nbekende schrijver

    Contact

© 2010 DE ESDOOM All rights reserved.
Adres:      Coulissen 119 4811 DX Breda
Telefoon:   06-42371507
E-mail:     info@esdoorn.org
Banknummer: ING 9691574
IBAN:       NL92INGB0009691574
BIC:        INGBNL2A
KvK:        20152429