Trainingen voor medewerkers
Trainingen voor medewerkers.

In het verleden kregen we na een beroepsopleiding als werknemer veel routine en konden we jaren met die bagage vooruit. Tegenwoordig fuseren en splitsen organisaties aan de lopende band, krijgen we door de veranderende situaties te maken met onzekerheden (uitdagingen), maar moeten we toch een product of dienst met kwaliteit blijven leveren. Veel medewerkers kennen deze gevoelens van onzekerheid. Niet iedereen gaat daar op dezelfde manier mee om. De één gaat (te) snel mee met de wensen van de organisatie en volgt allerlei cursussen. De ander zet uit angst, onzekerheid of cynisme de hakken in het zand. Een manager met goede vaardigheden kan veel bereiken, maar ook zijn tijd is beperkt.

Medewerkers die zelf op veranderingen inspelen door hun vaardigheden bij te spijkeren (bijvoorbeeld via een cursus), zijn voor zichzelf, voor collega’s en voor de manager een betere collega of gesprekspartner.

De volgende trainingen kunnen een goede voorbereiding op veranderingen bevorderen.

Een Quick Trip

Een Quick Trip: bij deze training stapt de medewerker een dag lang in een loopbaantraject. Niet diepgaand, maar speels en afwisselend maakt hij kennis met zaken die van belang zijn voor het maken van keuzes ten aanzien van de eigen loopbaan in de organisatie. Aan het einde van dag heeft de medewerker meer zicht op wat de toekomst van hem vraagt en hoe hij zich hierop kan voorbereiden. Zekerheid over jezelf is een voorwaarde voor meedenken in de strategische stappen van de organisatie.

Het aanleggen van een portfolio

Opleidingskeuzes kun je alleen maken als je de eigen winkel op orde hebt. Deze waarheid geldt zowel voor de organisatie als voor de medewerker.In deze eendaagse training leert de medewerker hoe hij zijn eigen verleden via het samenstelleen van een portfolio overzichtelijk krijgt. Positieve daden uit het verleden komen op een constructieve wijze terug en eventuele hiaten komen aan het licht. Uit de verhalen leert men competenties afleiden. Na deze inventarisatieronde kan de medewerker effectief met POP-gesprekken vorm geven aan zijn eigen opleidingsprogramma.

Hoe stel ik doelen en kies ik de juiste opleidingen en cursussen?

Welke opleiding kies ik om zeker te zijn van een uitdagende werkplek en toekomst in deze organisatie? Deze vragen stellen de meeste medewerkers zichzelf. Dit programma van een dagdeel maakt medewerkers wegwijs in het opleidingenlabyrint.

We kunnen pas van onze fouten leren, als we niet bang zijn ze te maken.

--   Rudolf Dreikurs

    Contact

© 2010 DE ESDOOM All rights reserved.
Adres:      Coulissen 119 4811 DX Breda
Telefoon:   06-42371507
E-mail:     info@esdoorn.org
Banknummer: ING 9691574
IBAN:       NL92INGB0009691574
BIC:        INGBNL2A
KvK:        20152429