Training voor ouders
HELP JE KIND BIJ ZIJN OF HAAR LOOPBAAN!!

Kinderen moeten tijdens hun schoolperiode regelmatig kiezen. Hoe ondersteun ik hen hierbij? Wat moet ik als ouder doen en soms ook laten?

Het is heel prettig als je als ouder je kind op veel momenten zelf kunt begeleiden. Maar hoe helpen we kinderen bij het kiezen van opleidingen, baantjes en later hun eerste serieuze werkplekken? Zelf hebben wij hier ook niet altijd een aanpak voor ontwikkeld in onze jeugd, maar we moeten het wel overdragen!

Onderzoek leert, dat bijna alle kinderen hiermee mee bezig zijn, hoewel wij als ouders of decanen soms anders denken. Kinderen lopen er beslist niet altijd mee te koop. Ze willen soms hun ouders niet lastig vallen. Of ze denken te weten wat ze als antwoord krijgen en kunnen daar (in hun ogen) niet veel mee! Ze krijgen in ieder geval vaak al té veel informatie. Kinderen weten niet wat ze ermee moeten doen en worden er soms zelfs depressief van. Al die beslissingen die moeten worden genomen, leiden er soms zelfs toe dat er helemaal geen keuze wordt gemaakt.

Aanbod

Al met bescheiden informatie en aanpak kunnen we onze kinderen een stuk verder helpen op deze spannende weg. De volgende vragen staan centraal in ons programma:

•   Wat moeten kinderen over zichzelf weten? Wat over de arbeidsmarkt en over opleidingen?
•   Hoe vind je de goede informatie?
•   Hoe ga ik als ouder het gesprek aan met mijn kinderen?
•   Welke (verborgen) verlangens heb over de toekomst van mijn kinderen en welke invloed oefen ik zo uit?
•   Heeft de plek in het gezin nog invloed?

Het aanleren van stappen zetten in keuzeprocessen is een stevige basis voor later: kinderen hebben nog heel veel opties en veranderingen voor de boeg. Vertrouwen in zichzelf en leren kiezen vormen de belangrijkste inhoud van de rugzak voor deze reis.

Tijdens vijf avonden leren we u hoe u uw kind kunt steunen in deze keuzeprocessen op zoek naar een mooie toekomst. U kunt deze cursus met een eigen groep volgen op voor u acceptabele momenten en plaats (aan de keukentafel bijvoorbeeld).

Je kunt als ouder maar twee zaken aan je kind overdragen: wat zijn mijn wortels (waar ben ik sterk in) en de durf om uit de boom te springen (stappen zetten in de toekomst).

--   N.Barkley

    Contact

© 2010 DE ESDOOM All rights reserved.
Adres:      Coulissen 119 4811 DX Breda
Telefoon:   06-42371507
E-mail:     info@esdoorn.org
Banknummer: ING 9691574
IBAN:       NL92INGB0009691574
BIC:        INGBNL2A
KvK:        20152429