Particulier, werknemer / medewerker of werkzoekende
Eén keer per jaar een grote beurt voor de auto. En voor jezelf?

Auto´s krijgen één keer per jaar een grote beurt. Na de drie eerste jaren is een APK zelfs verplicht. Veel mensen geven hun fiets daarentegen zelden een beurt en wachten totdat hij helemaal is vastgelopen. Blijkbaar hechten we meer waarde aan onze auto. Maar met welke regelmaat onderhoud je je eigen leven? Heb je daar een systeempje voor of is het een kwestie van jezelf moed inpraten met voornemens die telkens weer terugkomen? Neem je zelf initiatief of wacht je tot je weer een signaal krijgt van je baas, collega of partner?

Voor de meest actieven betekent echt vastlopen vaak dat ze in een burnout terecht komen. Wie met enige wrok naar de organisatie langer blijft rondlopen, raakt in het spoor van een soms grappig, maar energiedodend cynisme. De ‘homo ironicus’ kost de organisatie in ieder geval veel tijd en levert nauwelijks een bijdrage aan vernieuwing en verandering. Een deel van deze groep laat de tijd wegtikken tot de nood wel erg hoog is gestegen (een confrontatie met baas of collega´s, een onvermijdelijke fusie of reorganisatie).

De ervaring leert dat het vormgeven van de eigen loopbaan er in zo’n situatie vaak bij inschiet. De baas is toch immers verantwoordelijk! Zelf tot ACTIE overgaan, vraagt om jezelf uit het drijfzand te bevrijden: geen makkelijke weg!

Een werkomgeving met loopbaan-coaching helpt, maar menig organisatie is op dit vlak nog bezig het wiel uit te vinden. Neem het heft in eigen hand en regel zelf je eigen APK: inventariseer hoe je er zelf voorstaat! Heb je bijvoorbeeld al een portfolio gemaakt van je eigen kwaliteiten en gekeken of ze aansluiten bij de ontwikkelingen in de omgeving?

De Esdoorn biedt jou de kans om deze onderhoudsbeurt eens goed aan te pakken. Ons programma geeft de volgende resultaten:

        √  Je leert een methode, waar je tot je 65-ste profijt van hebt.

        √  Je komt met je ideeën via een POP (Persoonlijk Ontwikkelings Plan) direct een stap verder.

        √  Je kunt in het vervolg je eigen loopbaan meer ‘boetseren’.

        √  Je kunt met meer rust naar de toekomst keuzes afwegen.

Kortom, je kunt ook met meer rust je werk doen en je beter profileren in de (werk-) omgeving.

Het is een vreemd verschijnsel dat mensen vaak juist opgeven als ze er bijna zijn.

--   Olaf Hoenson

    Contact

© 2010 DE ESDOOM All rights reserved.
Adres:      Coulissen 119 4811 DX Breda
Telefoon:   06-42371507
E-mail:     info@esdoorn.org
Banknummer: ING 9691574
IBAN:       NL92INGB0009691574
BIC:        INGBNL2A
KvK:        20152429